NOS NieuwsAangepast

NRC begint site zakelijk nieuws

De NRC is vandaag gestart met een nieuwe site met vooral economisch nieuws: NRC Q. Op de site gaat het voornamelijk over "bedrijven, de zakenwereld, je carrière en het combineren van werk en privé."

"De site is bedoeld voor mensen van tussen de 25 en 49, die snel en heel degelijk geïnformeerd willen worden over zakelijk nieuws," zegt Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad.

Nieuws over een vliegtuigramp zul je niet vinden bij NRC Q. "Maar bijvoorbeeld wel weer een artikel over de economische gevolgen voor Malaysia Airlines van zo'n vermissing."

Volledige toegang tot de site kost 3,50 euro per week. Ook abonnees van NRC Handelsblad moeten extra betalen voor NRC Q, maar waarschijnlijk niet de volle mep. Later wordt nog bepaald hoeveel precies. Mensen die niet willen betalen, kunnen maandelijks gratis 20 stukken lezen.

Tijdelijk gratis

De site is nog in de testfase, die openstaat voor een beperkt aantal lezers. In juni kan iedereen op de site en is hij tijdelijk gratis. Vanaf september moet er betaald worden om alles te kunnen lezen.

Vandermeersch zegt dat 60 tot 70 procent van de artikelen exclusief voor NRC Q zal zijn. Er zullen ook artikelen worden uitgewisseld tussen de site en de NRC. Er werken zo'n 10 redacteuren voor NRC Q.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl