NOS NieuwsAangepast

Ajacieden Vak410 weer welkom

De Ajaxsupporters uit Vak410 zijn weer welkom in de Amsterdam Arena. Ze kunnen zaterdag gewoon naar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen NEC. Dat hebben de politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie besloten in overleg met Ajax.

Afgelopen weekeinde zijn tijdens en na de huldiging van Ajax na het behalen van het landskampioenschap meer dan 100 mensen gearresteerd. Onder de mensen die zich misdroegen waren geen supporters van de harde kern uit Vak410.

Bekerfinale

De groep supporters mocht de Arena niet meer in na het vuurwerkincident in de bekerfinale tegen PEC Zwolle in de Kuip in Rotterdam.

De huldiging afgelopen zondag werd door 35.000 mensen bezocht. Dat is volgens Ajax en de Amsterdamse Driehoek in goede sfeer verlopen.

Arrestaties

Twee grotere groepen mensen zijn aangehouden. Een groep van 35 man dreigde met fietsen te gooien in het Spiegelkwartier om zo vernielingen aan te richten. Een groep van 28 personen is aangehouden in de trein die werd vernield op de terugweg van Almelo naar Amsterdam. De schade wordt op hen verhaald.

De overige arrestanten hadden vuurwerk of fakkels bij zich onderweg naar de huldiging op het Leidseplein en het Rembrandtplein. Zij mogen niet naar Ajax-NEC, omdat het vuurwerk- en fakkelverbod duidelijk stond aangegeven op borden rond de pleinen. Hun kaartjes worden ongeldig gemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl