NOS NieuwsAangepast

Tornado's teisteren Mississippi

In de Verenigde Staten hebben tornado's voor de tweede dag op rij veel schade aangericht. Zeker negentien mensen zijn om het leven gekomen.

De stad Tupelo, in de staat Mississippi, is het zwaarst getroffen. Honderden huizen zijn beschadigd, bomen zijn omgewaaid en elektriciteitskabels zijn geknapt.

Ook in de stad Louisville is veel schade. Zo staan de muren van het belangrijkste ziekenhuis van de stad niet meer allemaal overeind en lekt er gas.

Gewonden

Ziekenhuizen in beide plaatsen krijgen vanwege het grote aantal gewonden hulp van artsen uit de omgeving. Hoeveel gewonden er precies zijn is nog niet bekend.

Het einde van de verwoestende wervelstormen lijkt nog niet in zicht. De autoriteiten gaven maandagavond een waarschuwing af voor het gebied rond de stad Athens, in Alabama. Twee mensen op een woonwagenkamp kwamen daar om het leven.

Vier miljoen mensen

Verder hielden tornado's huis in de plaatsen Zama, Richland en Yazoo City. Ook de staten Alabama, Georgia en Tennessee lopen risico. Volgens CNN worden zeker 4 miljoen mensen door het slechte weer getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl