De Graafschap op dreef in play-offs

De Graafschap heeft in de play-offs om promotie naar de eredivisie een grote stap gezet op weg naar de tweede ronde. De ploeg uit Doetinchem won het eerste duel met 4-1 bij Fortuna Sittard. Vrijdag volgt de return.

Op het slecht bespeelbare veld bakten beide ploegen er aanvankelijk weinig van. De Graafschap nam gaandeweg de eerste helft meer het initiatief en was via Nathan Kabasele (schot tegen de lat) en Vincent Vermeij (kopbal voorlangs) dicht bij de 1-0.

Kabasele trefzeker

Die treffer kwam er vlak voor rust toch. Na een knappe actie op rechts van Vermeij passeerde Kabasele doelman Ferhat Kaya. Na rust was Fortuna via Timothy Dreesen dicht bij de gelijkmaker, maar even later zorgde Kabasela met een prachtige beheerste volley voor 2-0.

Fortuna, dat in de reguliere competitie twee keer van De Graafschap won, ging nog wel op zoek naar een treffer, maar de beste kansen waren ook in het vervolg voor de bezoekers en via een fraai stiftje van Dean Koolhof werd het zelfs 3-0.

Fortuna te laat wakker

De thuisploeg leek nu eindelijk wakker en deed via een frommelgoal van Lars Gulpen iets terug. Jeffrey Vlug raakte daarna met een omhaal de lat en Gulpen en Nkoyi vonden de paal op hun weg. Vermeij had aan de andere kant het vizier wel op scherp staan en tikte de 4-1 binnen.