NOS SportAangepast

Bijna-stunt tafeltennissters op WK

De Nederlandse tafeltennissters zijn de WK teams in Tokio begonnen met een nipte nederlaag tegen groepsfavoriet Zuid-Korea: 2-3.

Li Jiao miste in de vierde partij tegen Yang Haeun in de vierde game twee matchpoints in de vierde game. Yang trok de partij vervolgens in de beslissende vijfde game naar zich toe. Ze bracht daardoor de stand in de landenwedstrijd op 2-2.

In de slotpartij tussen twee verdedigsters kwam Li Jie, die haar eerste grote toernooi speelt sinds haar zwangerschap, te kort tegen Seo Hyowon, de nummer acht van de wereld.

Eerland verrast

Britt Eerland, de nummer honderd van de wereldranglijst, had eerder nog verrast met een knappe overwinning op Seok Hajung, de nummer vijftien van de wereld. Kopvrouw Li Jiao was goed begonnen met een zwaarbevochten zege op Seo (16-14 in de vijfde game), waarna Li Jie verloor van Yang.

Nederland vervolgt het toernooi dinsdag met de groepswedstrijd tegen Luxemburg dat de WK-strijd is begonnen met een 3-0 nederlaag tegen Singapore. Frankrijk en Rusland completeren de poule. De groepswinnaar gaat direct door naar de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen een tussenronde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl