NOS VoetbalAangepast

"Kluivert mee met Van Gaal"

Patrick Kluivert lijkt Louis van Gaal als assistent te gaan vergezellen bij Manchester United. Dat meldden verschillende media in Engeland.

De benoeming van Van Gaal als opvolger van de ontslagen David Moyes is nog niet officieel, maar in Engeland gaat men ervan uit dat Manchester United de komst van de Nederlandse trainer nog deze week bekendmaakt. De bondscoach kan dan in alle rust met het Nederlands elftal aan de voorbereiding op het WK in Brazilië beginnen.

Kluivert is op dit moment ook al assistent van Van Gaal bij Oranje. De oud-international vertrekt na het WK bij de KNVB en is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

Tien miljoen euro

Volgens Engelse media ligt er voor Van Gaal een driejarig contract en een jaarsalaris van tien miljoen euro klaar. Ryan Giggs zou zijn eerste assistent moeten worden. De voetballer uit Wales, icoon van de club, werd vorige week na het vertrek van Moyes als interim-trainer benoemd.

United heeft er veel voor over om weer mee te kunnen strijden in de top. De nieuwe hoofdtrainer mag komende zomer 100 miljoen euro op de transfermarkt uitgeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl