NOS VoetbalAangepast

Gerbrands algemeen directeur PSV

PSV heeft Toon Gerbrands aangesteld als nieuwe algemeen directeur. Hij wordt in Eindhoven de opvolger van Tiny Sanders, die per 1 juli vertrekt bij PSV. Zelf maakte de bestuurder eerder deze maand bekend om te stoppen bij AZ. Gerbrands tekent een contract voor vier jaar.

"Ik was vereerd toen PSV me benaderde voor deze rol, waar ik uiteraard bedenktijd voor heb gevraagd", zegt Gerbrands. "Het topsportklimaat in Eindhoven, de vele mogelijkheden en de langetermijnvisie van de club zijn zeer aansprekend."

De voormalig volleybalcoach werkte sinds 2002 in Alkmaar. Hij behaalde veel successen met AZ, waaronder een landstitel (2009), de KNVB-beker (2013) en de Johan Cruijff Schaal (2009). Ook haalde de club negen keer Europees voetbal met Gerbrands als directeur.

Ook moest Gerbrands de club door een financieel moeilijke periode leiden, na het faillissement van hoofdsponsor DSB en het vertrek van voorzitter Dirk Scheringa. Gerbrands wilde eerder op de dag nog niet reageren op zijn mogelijke overstap. "Ik ben nog volop bezig met AZ en het bereiken van Europees voetbal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl