De Boer: we zijn gewoon de beste

Ajax-trainer Frank de Boer is de eerste trainer die vier keer op rij kampioen in de eredivisie is geworden. Hij liet weten dat hij niet rustig op de bank heeft gezeten tijdens het duel met Heracles. De 1-1 was voldoende voor de 33ste landstitel van Ajax.

"Het blijft altijd spannend zo'n wedstrijd. Er was niet alleen spanning bij mij, maar ook bij de spelers", aldus De Boer, die vindt dat Ajax de terechte kampioen is. "Na de winterstop hebben we PSV, Vitesse, Twente en Feyenoord gehad. We hebben in die wedstrijden tien punten gehaald. Over het hele seizoen zijn we gewoon de beste."

"Misten nodige geluk in CL"

De Boer hoopte dit seizoen op meer succes. Hoewel naast de titel ook de Johan Cruijff-schaal werd veroverd, was de bekerfinale een debacle na de nederlaag tegen PEC Zwolle (1-5) en in de Champions League lukte het Ajax niet om de knock-outfase te bereiken.

De Boer: "In de Champions League is het helaas niet gelukt. Vaak wel goed gespeeld, maar we misten het nodige geluk. Dat is zonde, maar het is te verwachten met zo'n jonge selectie."

"Geen andere club"

Volgend jaar nieuwe kansen voor De Boer en Ajax. "Ik heb geen plannen om naar een andere club te gaan. In principe ga ik voor mijn vijfde landstitel op rij. Ik heb het hier ook nog prima naar mijn zin."

Op de vraag aan wie hij deze titel opdraagt, noemde De Boer twee personen. "Bijvoorbeeld een David Endt die weg is gegaan, maar ik gun het ook mijn moeder, die morgen haar laatste chemokuur heeft en daarna hopelijk weer gezond is. Maar eigenlijk gun ik het iedereen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl