Feyenoord haalt uit en is tweede

Feyenoord heeft in de Kuip een 5-1 zege geboekt op SC Cambuur. De tweede plaats is daarmee zeker gesteld, maar de hoop op de titel vervloog wel.

De spelers van Feyenoord en met hen alle fans in de Kuip geloofden nog in een wonder, maar dan moest er wel even van Cambuur gewonnen worden. De Friezen speelden nergens meer om en konden daardoor zorgeloos op de aanval spelen.

Dit alles resulteerde in een aardige eerste helft, waarin Feyenoord aanvankelijk de betere kansen kreeg en via Ruud Vormer op voorsprong kwam. De geblokte middenvelder mikte zijn schuiver netjes in de linkerhoek.

Namens de Friezen miste Feyenoord-huurling Elvis Manu een grote kans en, bewust of niet, Cambuur-trainer Henk de Jong haalde hem direct uit het veld. Martijn Barto had meer succes: op aangeven van Jody Lukoki tikte hij de gelijkmaker binnen.

Tussensprint Feyenoord

Met de wetenschap in de rust dat nog niet alle hoop op de titel verkeken was, zette Feyenoord in het begin van de tweede helft nog eens flink aan. Een inzet van Graziano Pellè wist doelman Harm Zeinstra nog op knappe wijze te keren, maar op de puike kopbal van Tonny Vilhena had ook hij geen antwoord.

In het vervolg stokte de Rotterdamse aanvalsdrang eventjes, maar in de 71ste minuut had Jean-Paul Boëtius voor de 3-1 moeten zorgen. De middenvelder stuitte echter op Zeinstra.

Uit de daaropvolgende corner was het wel raak: Pellè kopte bij de eerste hoek knap binnen en de punten waren veiliggesteld. Vilhena maakte vervolgens in de slotfase het kwartet vol en Boëtius zorgde met een knap schot in de laatste minuut zelfs voor de 5-1.

Feyenoord had zijn werk gedaan, maar Ajax werkte niet mee aan het in Rotterdam gedroomde scenario.