Schokeffect blijft uit bij Nürnberg

1. FC Nürnberg is er niet in geslaagd zonder Gertjan Verbeek de weg omhoog te vinden. Onder leiding van de nieuwe coach Roger Prinzen gingen de Zuid-Duitsers met 2-0 onderuit bij FSV Mainz 05.

Afgelopen woensdag werd Verbeek vanwege de matige resultaten ontslagen. Zijn ploeg had in de laatste negen ontmoetingen slechts één keer gewonnen en verloor de laatste vier wedstrijden.

Voor rust stond Nürnberg bij Mainz al met 2-0 achter. Shinji Okazaki en Christoph Moritz namen de doelpunten voor hun rekening.

Eintracht Braunschweig ging ook onderuit. De hekkensluiter verloor met 2-0 bij Hertha BSC. De doelpunten in Berlijn vielen in de tweede helft. John Brooks en Sami Allagui scoorden.

Degradatiestrijd

Na 32 wedstrijden komt degradatie steeds dichterbij voor Nürnberg. De ploeg staat met 26 punten op de zeventiende plaats en Braunschweig is met 25 punten de nummer achttien.

Hamburger SV bezet met 27 punten de vijftiende plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plek in de promotie/degradatie-playoffs. De Hamburgers gaan zondag op bezoek bij FC Augsburg.

Ook VfB Stuttgart is nog niet veilig. De ploeg van Huub Stevens speelde vrijdag met 0-0 gelijk bij Hannover 96 en ontloopt met 32 punten waarschijnlijk wel directe degradatie.

Robben scoort voor Bayern

In de bovenste regionen van de Bundesliga won kampioen Bayern München met 5-2 van Werder Bremen, waarmee de ploeg een goede generale kende voor de return in de Champions League tegen Real Madrid komende dinsdag. Met het oog op dat duel gunde trainer Pep Guardiola Arjen Robben enige rust.

Robben kwam pas in de 73ste minuut in de ploeg voor Dante. Een minuut later al schoot hij raak. Op karakteristieke wijze trok hij van rechts naar binnen en schoot hij vervolgens met links de bal tussen de palen. Daarmee bepaalde Robben de eindstand op 5-2. Aan de zijde van Werder kon Eljero Elia zijn invalbeurt niet bekronen met een doelpunt.

Dortmund gelijk

Nummer twee Borussia Dortmund speelde met 2-2 gelijk bij nummer vier Bayer Leverkusen. Lars Bender opende de score namens de thuisploeg en op aangever van Lars Reus maakte Oliver Kirch gelijk. Nog voor rust zette Gonzalo Castro Leverkusen op 2-1 en schoot Reus BVB vanaf de strafschopstip weer op gelijke hoogte. De penalty was gegeven na een handsbal van Roberto Hilbert.

Nummer drie Schalke neemt het zondag op tegen Borussia Mönchengladbach. De eerste drie plaatsen in de Bundesliga zijn goed voor rechtstreekse plaatsing voor de Champions League en de nummer vier gaat naar de CL-voorronde. Dortmund is al zeker en Schalke kan met drie punten voorsprong op Leverkusen en vier op VfL Wolfsburg, dat zaterdag met 2-2 gelijkspeelde tegen SC Freiburg, zondag goede zaken doen.