NOS SportAangepast

IJshockeyers wenden degradatie af

De Nederlandse ijshockeyers hebben op het WK in Vilnius hun laatste wedstrijd overtuigend gewonnen en daarmee lijfsbehoud in divisie 1b veiliggesteld. Roemenië werd in de Litouwse hoofdstad met 9-1 (3-0, 2-0, 4-1) van het ijs gespeeld, waardoor niet Oranje, maar de Oost-Europeanen degradeerden.

Steve Mason, Ivy van den Heuvel en Marco Postma verschalkten in de eerste periode de Roemeense goalie. Mitch Bruijsten nam vervolgens de 4-0 voor zijn rekening, waarna Diederick Hagemeier de eerste overtalsituatie van Oranje direct verzilverde.

Gretig tot de slotseconde

De ploeg van bondscoach Chris Eimers wilde na een teleurstellend WK met opgeheven hoofd huiswaarts. Oranje bleef gretig en vroeg in de derde periode waren Maarten Brekelman en Nardo Nagtzaam trefzeker. Eimers zag even later tot zijn vreugde dat zijn team, hoewel in ondertal, ook wist te scoren (Tony Demelinne). De late Roemeense tegentreffer kon de pret niet meer drukken bij Oranje en al helemaal niet toen Van den Heuvel vijf seconden voor tijd nummer negen voor zijn rekening nam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl