Helikoptercrash: 5 militairen dood

In het zuiden van Afghanistan zijn vijf militairen van de NAVO omgekomen toen de helikopter waarin ze zaten neerstortte. Het gaat om een Brits toestel. De nationaliteit van de slachtoffers is nog niet naar buiten gebracht, maar waarschijnlijk zijn het Britten.

De Taliban beweerden het toestel met een raket uit de lucht te hebben geschoten in de provincie Kandahar. Maar het Britse ministerie van Defensie gaat niet uit van een ''vijandige actie''. De exacte toedracht van de crash wordt nog onderzocht.

Vaak crashes

Incidenten met helikopters komen relatief vaak voor in Afghanistan, waar buitenlandse militairen veelvuldig gebruikmaken van luchttransport. De laatste grote crash gebeurde in december. Toen kwamen zeven Amerikanen en een Afghaan om het leven.

Drie jaar geleden schoten de Taliban een Amerikaanse Chinook-transporthelikopter uit de lucht bij Kabul. Dertig Amerikanen en acht Afghanen werden gedood.

Verantwoordelijk

Eind dit jaar dragen buitenlandse troepen de verantwoordelijkheid voor de veiligheid in het land over aan de Afghaanse autoriteiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl