Pang loopt halve finales EK mis

Eric Pang is er niet in geslaagd om bij de EK badminton in het Russische Kazan de halve finales te halen. De als zesde geplaatste Nederlander dolf bij de laatste acht met 15-21, 9-21 het onderspit tegen de thuisspelende Vladimir Ivanov.

Op papier was Pang de favoriet: Ivanov is de nummer 46 van de wereld en Pang de nummer 29. Hij won in 2010 ook hun enige eerdere ontmoeting, maar in de praktijk kwam de Nederlander er geen moment aan te pas.

Pang won het eerste punt, maar daarna liep Ivanov simpel uit naar 6-1. Pang wist de marge nog wel even te verkleinen (16-14), maar Ivanov liet zich de gamewinst niet ontnemen. In de tweede game sloeg Ivanov ook snel een groot gat, waarna de Rus, die eerder al verraste tegen titelhouder Marc Zwiebler, het karwei simpel afmaakte.

Barning en De Ruiter wel door

In het gemengd dubbelspel plaatsten Samantha Barning en Jorrit de Ruiter zich wel voor de halve finales. Zij wonnen met 21-18, 16-21, 21-18 van de Russen Nina Vislova en Vitalij Durkin en treffen nu de als eerste geplaatste Zwitsers Christinna Pedersen en Joachim Fischer Nielsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl