NOS SportAangepast

Lintje voor Vergoossen en Verheijen

Voor de eerste keer heeft koning Willem-Alexander vanochtend duizenden mensen onderscheiden met een lintje voor hun speciale verdiensten voor de samenleving. Onder de 3.155 Nederlanders die een lintje ontvingen, bevinden zich uit de sportwereld Sef Vergoossen en Eddy Verheijen.

Sef Vergoossen

Sef Vergoossen is onderscheiden tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Limburger trainde vanaf 1978 tot 2008 voetbalclubs als VVV, MVV, Roda JC en PSV, waarmee hij in 2008 kampioen van Nederland werd.

Daarnaast zet Vergoossen zich in voor het organiseren van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking. Hij is onder andere actief als oprichter en voorzitter van de stichting Limburgse Ambassadeurs in de Sport, ambassadeur van de stichting ALS (de Tour de ALS) en van VELD 7 (kinderen en bewegen).

Eddy Verheijen

Ook Eddy Verheijen werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verheijen was in de jaren zestig en zeventig actief als topschaatser. Na zijn carrière ging hij verder in de schaatssport als trainer.

Verheijen was coach en bestuurslid bij de KNSB en ook chef de mission bij de Olympische Winterspelen in 2006. Hij is de vader van voormalig langebaanschaatser Carl Verheijen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl