NOS WielrennenAangepast

Juridische domper voor Armstrong

Lance Armstrong heeft een juridische nederlaag geleden in zijn strijd over sponsorgelden met de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij SCA Promotions. De kans dat de oud-wielrenner zo'n 9 miljoen euro aan SCA moet terugbetalen, is daardoor groter geworden.

Het Hof van Beroep in Texas wees een verzoek van Armstrong af om de arbitragezaak die SCA tegen hem heeft aangespannen, te blokkeren. Het Amerikaanse bedrijf eist miljoenen aan bonussen terug van de gevallen held, die begin vorig jaar bekende veelvuldig doping te hebben gebruikt tijdens zijn carrière.

Beide partijen strijden al sinds 2005. SCA Promotions weigerde toen een bonus van 5,5 miljoen euro aan Armstrong uit te keren na zijn zege in de Tour de France, na beschuldigingen van dopinggebruik. De Amerikaan spande daarop een rechtszaak aan, die ertoe leidde dat SCA alsnog uitbetaalde.

Na de bekentenissen van Armstrong wilde het Amerikaanse bedrijf de zaak vorig jaar heropenen en het geld terugkrijgen. Door de uitspraak van het Hof in Texas van afgelopen nacht gaat die arbitragezaak door. Tegen een eventuele negatieve uitspraak kan Armstrong overigens ook weer in beroep gaan.

De oud-wielrenner heeft nog tal van juridische conflicten lopen met bedrijven die geld terugeisen na zijn dopingbekentenissen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl