Phelps wordt tweede bij rentree

De Amerikaanse zwemlegende Michael Phelps heeft bij zijn rentree in het zwembad een nederlaag geleden tegen zijn oude rivaal Ryan Lochte. Tijdens de Grand Prix in Mesa in Arizona was Lochte in de finale van de 100 meter vlinderslag twee tiende sneller dan de 18-voudig olympisch kampioen.

Lochte tikte aan in een tijd van 51,93, terwijl Phelps in de finale tweede werd in 52,13. Phelps toonde zich toch tevreden over zijn comeback: "Ik houd niet van verliezen, maar ik heb gedaan wat ik wilde doen."

Phelps, die na de Olympische Spelen van 2012 afscheid nam van de zwemsport, was logischerwijze niet zo scherp als weleer. Zijn start was het slechtste van de acht finalisten en bij het keerpunt kwam hij niet goed uit. "Behalve dat het keerpunt het slechtste uit mijn carrière was, ging het volgens mij best goed. Ik heb lol gehad", sprak Phelps na afloop.

Ambities voor Rio

Hoewel de tijd ver boven zijn eigen wereldrecord uit 2009 lag (49,82), was het wel ruim genoeg om zich te plaatsen voor de Amerikaanse kampioenschappen in augustus. Daar zijn weer tickets te verdienen voor de WK zwemmen van volgend jaar in Rusland.

De 28-jarige Phelps en zijn trainer Bob Bowman willen tot nu toe weinig zeggen over hun ambities voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016, maar sluiten een mogelijke deelname ook niet uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl