Herdenking pater Frans in A'dam

In de Obrechtkerk in Amsterdam vindt om 11.00 uur een herdenkingsdienst plaats voor Frans van der Lugt. De pater-jezuïet werd op 7 april vermoord in de Syrische stad Homs.

Frans van der Lugt werkte sinds de jaren 60 van de vorige eeuw in Syrië. "Hij is opgegroeid in Amsterdam-Zuid en behoorde tot onze parochie," zegt Manfred Evers, beheerder van de Obrechtkerk.

1600 plaatsen

Naast familie zullen bij de herdenking ook vertegenwoordigers aanwezig zijn van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse bisschoppen, de vredesbeweging Pax en de Syrische geloofsgemeenschappen in Nederland.

"De uitvaartonderneming die de dienst regelt, verwacht dat er zo'n 300 mensen aanwezig zullen zijn. De jezuïetenbroeders denken een paar honderd man meer. Maar er is genoeg plek; de kerk heeft 1600 plaatsen," zegt Evers.

Toespraken

Op 11 april werd van der Lugt ook in de Nicolaaskerk in Amsterdam herdacht. Maar volgens Evers was dat een herdenking voor alle vervolgde christenen in het Midden-Oosten, die al gepland stond voor het overlijden van Van der Lugt. "Maar uiteraard was daar speciale aandacht voor Van der Lugt, nadat zijn overlijden bekend werd."

Voorafgaand aan de katholieke mis zullen eerst een aantal toespraken worden gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl