Panama zet topspeurders in

Een eenheid van het Openbaar Ministerie in Panama die is gespecialiseerd in georganiseerde misdaad gaat het onderzoek naar de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers versterken.

Dat heeft Ana Belfon, de procureur-generaal van Panama, bevestigd tijdens een persconferentie. De twee Nederlandse vrouwen werden voor het laatst gezien op 1 april in het stadje Boquete. Daar zouden ze vrijwilligerswerk gaan doen.

Alle scenario's

Of de inzet van de eenheid betekent dat er aanwijzingen zijn over mogelijke betrokkenheid van de georganiseerde misdaad, is onduidelijk.

De hoogste baas van het Openbaar Ministerie van Panama wilde niets zeggen over het onderzoek en benadrukte dat politie en OM rekening blijven houden met alle scenario's.

Ana Belfon verklaarde ook dat de eenheid die gespecialiseerd is in georganiseerde misdaad wel vaker wordt ingezet bij soortgelijke onderzoeken.

Werkbezoek

Volgens Panamese journalisten bestaat de eenheid uit de beste speurders van het land en lijkt de inzet ervan erop te wijzen dat de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers nog steeds prioriteit heeft voor Panama.

De procureur-generaal van Panama bracht een werkbezoek aan de provincie Chiriqui, om te overleggen over de aanpak van de misdaad aldaar. Boquete ligt in Chiriqui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl