Benfica wint nipt van Juventus

Juventus is in de Europa League nog kansrijk voor een plaats in de finale in eigen stadion. De ploeg van trainer Conte leed in het Estádio da Luz van Benfica een kleine nederlaag: 2-1. Volgende week is de return in Turijn.

Benfica, dat afgelopen zondag zijn 33ste Portugese titel veroverde, kwam na twee minuten op 1-0: Ezequiel Garay kopte raak uit een corner van Miralem Sulejmani, die voor rust een prima indruk maakte, al miste hij na tien minuten een kans op de 2-0.

Juventus kreeg in de loop van de eerste helft meer grip op de wedstrijd, ging op zoek naar de 1-1, maar kwam eigenlijk niet verder dan een kopbal voorlangs van Stephan Lichtsteiner.

Volop kansen in slotfase

Direct na rust moest Benfica-keeper Artur redding brengen bij kopballen van Paul Pogba en Mirko Vucinic.

Benfica-coach Jorge Jesus zag dat Juventus' overwicht op het middenveld groeide en haalde zijn aanvallers Sulejmani en Oscar Cardozo naar de kant. Die tactiek werd snel bestraft: Carlos Tevez frommelde zich door de Benfica-verdediging en tikte de bal tussen de benen van Artur door: 1-1.

Juventus had het duel onder controle, maar met een fraaie knal van vijftien meter maakte Lima er uit het niets 2-1 van. Lazar Markovic had zelfs de 3-1 op de schoen. In de slotminuten regende het kansen, maar Claudio Marchisio, Martin Cáceres, Giorgio Chiellini (Juve) en Markovic (Benfica) hadden geen succes.