Sevilla winnaar Spaans onderonsje

Sevilla heeft de eerste confrontatie met Valencia in de halve finales van de Europa League gewonnen. De thuisploeg zegevierde met 2-0.

De beginfase van het Spaanse onderonsje beloofde veel: beide formaties speelden vol op de aanval. Toch bleef de eerste echte kans lang uit. Pas na een half uur kopte Federico Fazio namens Sevilla net naast.

Dit bleek de opmaat voor een periode van vijf minuten waarin de Sevillistas het duel beslisten. De 1-0 was uiterst curieus. Stéphane M'Bia tastte pal voor het doel volledig mis, maar draaide zich om en schoot de bal alsnog met de hak binnen. Dat de Kameroener twee meter buitenspel stond werd even gemist door het arbitrale sextet.

Niet veel later zette Carlos Bacca een een-tweetje op met Vitolo, waarna hij zelf de bal keurig in de verre hoek plaatste.

Van slag

De bezoekers waren even van slag en mochten niet klagen dat het net na de rust niet 3-0 werd. Fazio en Bacca kregen de kans daartoe, maar vonden de uitstekend keepende Vicente Guaita op hun weg.

Pas na ruim een uur was Valencia voor het eerst echt gevaarlijk. Eduardo Vargas nam de bal knap aan en schoot die vervolgens met een curve net langs de verkeerde kant van de paal.

Ook in het vervolg bleef Vargas voor gevaar zorgen en in de 88ste minuut had hij de uitslag een heel ander aanzicht kunnen geven. Zijn kopbal belandde echter op de lat, waardoor Sevilla volgende week vol vertrouwen naar Valencia zal afreizen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl