Nadal met gemak naar kwartfinales

Rafael Nadal is op het ATP-toernooi van Barcelona doorgedrongen tot de kwartfinales. De achtvoudig winnaar was in de achtste finales met 6-3, 6-3 te sterk voor de Kroaat Ivan Dodig.

Nadal gaf halverwege de eerste set nog een break voorsprong weg, maar uitzicht op meer kreeg Dodig niet. De nummer 37 van de wereldranglijst kwam direct weer op achterstand en liep ook in de tweede set alleen maar achter de Spanjaard aan.

De titelverdediger was na 1 uur en 23 minuten al zeker van een plaats bij de laatste acht. Daarin ontmoet Nadal zijn landgenoot Nicolas Almagro. Vorig jaar troffen de twee elkaar in de finale.

Doek valt voor Robredo

In de onderste helft van het speelschema, waar de als tweede geplaatste David Ferrer al was weggevallen, verraste Marin Cilic met een zege op de als vijfde ingeschaalde Tommy Robredo. De Kroaat was zijn Spaanse opponent in een partij met drie lange sets uiteindelijk in de beslissende tiebreak de baas: 7-5, 6-7 (3), 7-6 (5).