Ramires mist slot competitie

Chelsea moet het in de slotfase van het seizoen stellen zonder middenvelder Ramires. De Engelse voetbalbond FA heeft de Braziliaan op basis van televisiebeelden voor vier duels geschorst, omdat hij zaterdag in het thuisduel met Sunderland (1-2) een elleboogstoot uitdeelde aan Sebastian Larsson.

De automatische schorsing van drie wedstrijden werd verhoogd omdat Ramires vorige maand tegen Aston Villa al rood kreeg.

De Londense ploeg raakte eerder deze week ook Petr Cech en John Terry kwijt, tijdens de wedstrijd tegen Atlético Madrid (0-0) in de halve finales van de Champions League raakten de doelman en de verdediger geblesseerd. Ook zij komen dit seizoen niet meer in actie.

Trainer José Mourinho en assistent Rui Faria moeten zich verantwoorden voor hun gedrag tijdens en na de wedstrijd tegen Sunderland. Chelsea heeft met nog drie duels te gaan vijf punten achterstand op koploper Liverpool, dat zondag de volgende tegenstander is.

Mourinho suggereerde in de Engelse pers al dat hij, om op dinsdag tegen Atlético weer sterk voor de dag te kunnen komen, waarschijnlijk met een B-elftal tegen The Reds aan gaat treden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl