NOS NieuwsAangepast

Mogelijk kopers Free Record Shop

De 36 winkels van Free Record Shop blijven voorlopig open. Dat zegt curator Rob Boers tegen de NOS. Hij zegt dat er belangstelling is van "meerdere kanten" voor het failliete Free Record Shop.

Volgens hem is één partij geïnteresseerd in een doorstart waarbij alle 36 winkels open blijven. Een andere partij overweegt een doorstart in afgeslankte vorm.

Hoe groot de kans is dat Free Record Shop ook echt een doorstart maakt, kan de curator nog niet zeggen. "Dat is een samenspel van veel feiten en vragen". Hij verwacht dat een beslissing over een doorstart begin volgende week wordt genomen.

Vorige faillissement

Of en in hoeverre het nieuwe faillissement een gevolg is van onjuist management, durft curator Rob Boers nog niet te zeggen. Daarvoor is hij naar eigen zeggen nog te kort betrokken bij het faillissement.

Ook over het nieuws dat bij het vorige faillissement in 2013 1,2 miljoen euro onttrokken is, wil de curator nauwelijks oordelen. "Ik heb nog geen direct contact gehad met de vorige curator Jos Borsboom, maar ik heb het ook in het verslag van de curatoren gelezen".

Wel wil hij zeggen dat het normaal is dat er afspraken worden gemaakt met verschillende partijen bij een doorstart. "Maar de afspraken die toen zijn gemaakt, vallen onder de verantwoordelijkheid van de vorige curator".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl