NOS NieuwsAangepast

Miljoen onttrokken bij failliet FRS

De curatoren van het eerste faillissement van de Free Record Shop hebben bedenkingen bij een onttrekking van 1,2 miljoen euro vlak voor de keten failliet ging. Curator Jos Borsboom bevestigt berichtgeving van RTL Nieuws hierover.

Investeringsmaatschappij ProCures kocht een maand voor het faillissement in mei 2013 voor 1 euro de Belgische Free Record Shops en de Game Mania-keten. De curatoren noemen die transactie "opvallend" in hun faillissementsverslagen, omdat die dochterbedrijven meer waard zouden zijn.

Teruggedraaid

Nadat de curatoren dreigden met een rechtszaak werd de transactie teruggedraaid. Toen bleek echter dat ProCures in twee maanden tijd ruim 1,2 miljoen euro aan Free Record Shop België en Game Mania België had onttrokken.

De curatoren wilden dit onderzoeken. Maar ProCures wilde als enige een bod doen op het inmiddels failliete Free Record Shop en stelde als eis dat de curatoren de zaak verder lieten rusten. De curatoren gingen hiermee akkoord.

Doorstart

Free Record Shop maakte een doorstart, maar in november ging de Belgische tak alsnog failliet. Deze week ging ook de Nederlandse tak opnieuw failliet.

Volgens curator Borsboom is het nu een kwestie voor de Belgische curator, omdat de onttrekking bij de Belgische tak plaatsvond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl