NOS NieuwsAangepast

Geen match verkrachter Utrecht

Het DNA-verwantschapsonderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter heeft geen match opgeleverd. Dat heeft het OM bekendgemaakt.

Het DNA van de dader is sinds 2012 vergeleken met de databank van het NFI. Daarin is het DNA opgeslagen van 180.000 mensen.

Het OM zegt dat het jammer is dat er geen match is, maar beseft dat de databank DNA van slechts 1 procent van de bevolking bevat. "Je doet er alles om de dader te vinden. In 2015 beginnen de eerste zaken te verjaren, dus de tijd dringt", zegt een woordvoerder van het OM.

Geen grootschalig onderzoek

Tussen 1995 en 2001 werden in Utrecht achttien vrouwen aangevallen, zeven van hen werden verkracht. Het is nog altijd een raadsel wie de verkrachter is. Met het DNA-verwantschapsonderzoek hoopte het OM de verkrachter te vinden.

Het OM is niet van plan om een grootschalig DNA-onderzoek te houden onder de bevolking. Dat is in de moordzaak van Marianne Vaatstra wel gebeurd. "Rond Utrecht wonen veel meer mensen. Mensen verhuizen daar ook vaker. Daarnaast zijn de verkrachtingen te lang geleden gebeurd", zegt een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl