NOS NieuwsAangepast

Ajax weert VAK410 in Almelo

De leden van supportersgroep VAK410 van Ajax zijn zondag niet welkom bij de kampioenswedstrijd bij Heracles Almelo. Ruim duizend supporters hebben van de Amsterdamse club een brief gekregen waarin staat dat ze de wedstrijd niet mogen bijwonen.

Ajax komt tot het besluit omdat de supporters van VAK410 dit seizoen al vaker problemen hebben veroorzaakt. "De maat is nu vol", zegt een woordvoerder van de club.

Tijdens de bekerfinale gooiden leden van de groep vuurwerk op het veld. Ook richtten de Ajax-fans voor zo'n 60.000 euro schade aan in de Rotterdamse Kuip.

485 tickets

Maandag verboden Ajax en de Amsterdamse burgemeester Van der Laan 400 Ajax-fans de wedstrijd te bezoeken. Dinsdag blokkeerde Ajax al tussen de 100 en 150 kaarten voor het duel.

De Amsterdamse club verkocht in totaal 485 tickets voor het bezoekersvak van het Polman-stadion in Almelo. Volgens de club zullen er uiteindelijk zo'n 350 Ajax-fans in het bezoekersvak zitten.

Hele vak schuldig

De Supportersvereniging Ajax kan zich niet vinden in de straf. "Helaas beschouwen Ajax en de KNVB het hele vak als schuldig," staat op de website van de vereniging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl