NOS NieuwsAangepast

Tweede verkrachting school Jakarta

Op de Jakarta International School is nog een kleuter misbruikt. Een van de verdachten zit al vast voor de verkrachting van een 5-jarig Nederlands jongetje op dezelfde school, meldt jeugdzorg in Indonesië.

In de krant Jakarta Globe zegt voorzitter Erlinda van de organisatie dat leraren en bestuur van het misbruik van de kleuter van 6 op de hoogte waren, maar hebben geprobeerd om de zaak stil te houden.

Dat was ook het geval bij de verkrachting van het Nederlandse jongetje. De school kwam pas met een verklaring toen de ouders van de jongen naar buiten waren getreden.

Aanklacht school

De politie onderzoekt momenteel of de school kan worden aangeklaagd voor verwaarlozing. Volgens de politie was er onvoldoende toezicht op de kinderen. Ook hadden de leraren na het misbruik een verandering in gedrag moeten opmerken bij de kleuters.

Jeugdzorg wil dat er bloed en DNA wordt afgenomen van alle medewerkers van de school.

Toiletten

Het misbruik van de 6-jarige zou zijn gebeurd in de toiletten van de school, de plek waar ook de Nederlandse jongen twee keer is verkracht. De toiletten zijn buiten het bereik van de camera's die in de school hangen.

Voor de verkrachting van het Nederlandse jongetje zijn twee schoonmakers opgepakt. Het is niet duidelijk hoeveel mensen in de nieuwe zaak worden verdacht.

De verkrachtingszaak op een van de duurste privéscholen van het land kwam vrijdag aan het licht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl