NOS NieuwsAangepast

Ook kritiek corporaties op gasplan

Alle woningbouwcorporaties uit de provincie Groningen hebben kritiek geuit op het ontwerpbesluit van minister Kamp om het gaswinningsplan van de NAM goed te keuren.

Volgens dat plan wordt de gaswinning in Groningen de komende drie jaar gericht verminderd in de omgeving van Loppersum. De totale gaswinning daalt in het plan maar beperkt.

Betrokkenen kunnen tot middernacht hun visie op het plan bekendmaken in een zienswijze. Veel bestuurders en particulieren dienden al een zienswijze in.

Statement

De corporaties, die meer dan 100.000 woningen vertegenwoordigen, willen volgens advocaat Huitema van De Haan Advocaten een statement maken.

In de zienswijzen formuleren de corporaties kritiek op het winningsplan. Ze zijn vooral bezorgd omdat, terwijl de gaswinning rondom Loppersum wordt verminderd, er elders in de provincie juist meer wordt geproduceerd.

Ook vinden de corporaties het een probleem dat de waardevermindering van het onroerend goed niet is meegenomen in de belangenafweging.

Rechtszaak

Bijna alle corporaties zijn volgens de advocaat ook van plan om aan te haken bij de rechtszaak die zijn kantoor namens de stichting WAG aanhangig heeft gemaakt bij de rechtbank.

De stichting wil dat de gasproducent aansprakelijkheid erkent voor de waardevermindering van de woningen en eist een schadevergoeding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl