NOS NieuwsAangepast

Weer valsemunters opgepakt

In een onderzoek naar het op grote schaal vervalsen van Britse ponden zijn gisteren opnieuw twee mensen opgepakt. Het gaat om een man van 58 uit Stein en een man van 63 uit Echt-Susteren.

Het Openbaar Ministerie wil niet veel kwijt over hun rol, behalve dat de twee worden verdacht van het transporteren van valse munten.

Hoe justitie de twee op het spoor is gekomen, is niet bekend. Een van de mannen werd in Limburg aangehouden, de ander in België.

Koffiemunten

De zaak kwam in 2012 aan het rollen toen de Britse politie op verschillende plekken miljoenen valse ponden vond. Uiteindelijk bleek dat een deel van de munten uit Nederland kwam.

In november vorig jaar werden in een loods in het Westelijk Havengebied van Amsterdam twee mannen opgepakt. Een van de verdachten is de eigenaar van een bedrijf dat onder meer munten voor koffieautomaten sloeg.

Vandaag bleek tijdens een zitting in de rechtbank dat de twee Amsterdammers worden verdacht van het slaan van ruim een miljoen Britse ponden. De voorlopige hechtenis van de mannen is met negentig dagen verlengd.

Nieuwe munt

De Britse overheid besloot volgens de Britse krant The Independent naar aanleiding van de grote hoeveelheid valse munten uit Nederland om een nieuwe 1-pondmunt te ontwikkelen. Het is volgens de Royal Mind de modernste munt ooit geslagen en zeer moeilijk te vervalsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl