Ronaldo was "beetje bang" voor pijn

Hij was enigszins bevreesd het veld opgestapt, maar na afloop van het duel in de halve finales van de Champions League tegen Bayern München (1-0) toonde Real-sterspeler Cristiano Ronaldo zich bijzonder tevreden. "Ik denk dat wij favoriet zijn en naar de finale gaan."

Zijn bevreesdheid gold overigens niet de tegenstander, maar zijn eigen fitheid. Ronaldo stond de afgelopen drie weken aan de zijlijn vanwege een hamstringblessure en maakte woensdagavond zijn rentree.

"Sommigen wilden niet dat ik speelde, maar het ging goed", zei hij na afloop. "Ik was wel een beetje bang, want het was mijn eerste wedstrijd in drie weken. Maar ik voelde geen pijn."

Ronaldo alweer bijna perfect

De Portugees benadrukte dat hij in staat was om te spelen en dat er wat dat betreft geen risico's zijn genomen. "Ik ben nergens toe gedwongen. Ik voelde me goed. De volgende wedstrijd zal perfect zijn." Om hem te sparen voor de return volgende week in München, werd Ronaldo in de 73ste minuut door trainer Carlo Ancelotti gewisseld.

Ronaldo had alle begrip voor de ingreep van zijn coach. "Ik ben terug om Madrid te helpen", zei hij. "Een 1-0 zege in een halve finale van de Champions is goed. We hebben ook goed gespeeld. Ik denk dat wij naar de finale gaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl