NOS VoetbalAangepast

Robben: volgende week vol gas

"Een rotuitslag", erkende Arjen Robben na de 1-0 nederlaag bij Real Madrid in de Champions League. Maar de overtuiging dat hij met Bayern München volgende week alsnog de finale zal bereiken, was niet aangetast. "Ik heb een goed gevoel."

Hij dacht dat ook bij zijn teamgenoten te merken. "Ik moet onze ploeg een groot compliment geven. We speelden hier wel tegen Real Madrid, in Bernabéu. En als je dan ziet dat wij in de eerste helft wel het spel domineren..."

Tot veel gevaar leidde het balbezit echter niet. "Nee, maar het was niet makkelijk, want zij speelden vrij defensief, vond ik, zeker voor hun doen. En tuurlijk, we hebben niet heel veel kansen gecreëerd. Maar wel genoeg om een goal te maken. De bal hoeft maar één keer goed te vallen."

Vol gas

Ondanks het uitblijven van een Duitse treffer ziet Robben de return met vertrouwen tegemoet. "We spelen thuis, we gaan negentig minuten vol gas. Al zullen we moeten oppassen voor een tegendoelpunt, want ze zijn natuurlijk levensgevaarlijk. Dat zag je vanavond ook: één keer balverlies, de bal komt erachter te liggen, voorzet en het is een goal."

Over zijn eigen inbreng was Robben niet helemaal tevreden. "De eerste helft was een beetje lastig. Ik stond steeds tegen twee, drie jongens. Het ging niet snel genoeg. Daardoor kwam ik niet genoeg één tegen één te staan. In de tweede helft ging dat beter."

Optimisme

Bayern-coach Pep Guardiola ziet eveneens nog genoeg mogelijkheden om de eindstrijd te bereiken. "Mijn optimisme is zelfs nog groter dan voor de wedstrijd. Real Madrid is de beste counterploeg van de wereld, daar loerden ze op en daar hebben ze ook de spelers voor. Maar we kunnen er in de return nog wel een tandje of twee bij doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl