Real is thuis Bayern de baas

Real Madrid heeft in de halve finales van de Champions League het thuisduel met Bayern München met 1-0 gewonnen. Na twintig minuten maakte Karim Benzema de enige treffer. Over zes dagen is de return.

Bayern was naar Madrid gekomen om te winnen en maakte zijn bedoelingen al snel duidelijk. Real werd op de eigen helft direct vastgezet en de Duitsers combineerden er lustig op los. Dat leverde de ploeg van coach Pep Guardiola voor rust bijna 75 procent balbezit op, maar nagenoeg geen kansen.

Counters Real

Real, met Cristiano Ronaldo in de basis en Gareth Bale op de bank, loerde op de counter en bij de eerste de beste mogelijkheid was het raak. Ronaldo stuurde Fábio Coentrão diep, de verdediger vond met een fraaie pass Karim Benzema en de Franse spits scoorde van dichtbij.

De thuispoeg zorgde ook in het vervolg van de eerste helft voor het meeste gevaar en Bayern mocht, ondanks het goede spel, blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 stond. Zo schoot eerst Ronaldo van dichtbij over en had vlak voor rust Angel Dí María zijn vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant waren er kleine mogelijkheden voor Arjen Robben, Toni Kroos en Philipp Lahm.

Bayern in slotfase gevaarlijk

De tweede helft was van een minder hoog niveau. Bayern probeerde Real wel onder druk te zetten, maar het spel van de Duitsers was te slordig om de Spanjaarden echt aan het wankelen te krijgen. Zo kreeg Bayern in het eerste halfuur na rust alleen kansjes via Robben en de nagenoeg onzichtbare Franck Ribéry.

Voor Real was Ronaldo nog twee keer gevaarlijk, maar de sterspeler vond tot twee keer toe doelman Manuel Neuer op zijn weg. Pas in de laatste tien minuten was Bayern echt dicht bij een treffer. Invaller Thomas Müller schoot hard naast en een andere invaller, Mario Götze, zag doelman Iker Casillas knap redden op zijn inzet van dichtbij.

In de blessuretijd schreeuwde Müller, onterecht, nog moord en brand omdat hij vond dat hij een penalty had moeten krijgen. Scheidsrechter Howard Webb gaf daar niet aan toe en dus moest Guardiola als trainer voor het eerst een nederlaag slikken bij Real Madrid.