NOS VoetbalAangepast

PSG nadert Franse landstitel

Paris Saint-Germain heeft zich vier speeldagen voor het einde van de Franse competitie verzekerd van een plaats in de Champions League. De lijstaanvoerder won met 1-0 van Evian Thonon Gaillard door een doelpunt in de uiterste slotfase van de wedstrijd. Dankzij de zege kunnen de Parijzenaars zondag de landstitel binnenhalen.

Matuidi breekt de ban

Op 4 december was het bescheiden Evian nog met 2-0 te sterk voor het sterrenensemble uit de Franse hoofdstad. In het eigen Parc des Princes had Paris Saint-Germain, met Gregory van der Wiel in de basis, opnieuw de grootste moeite met de nummer zestien.

Pas in de 89ste minuut brak middenvelder Blaise Matuidi de ban op aangeven van de ingevallen Lucas Moura. Evian speelde op dat moment al bijna een half uur met een man minder, nadat rechtsback Kassim Abdallah in de 61ste minuut met twee keer geel had moeten inrukken.

Landstitel voor het grijpen

Paris Saint-Germain kan aanstaande zondag op bezoek bij FC Sochaux voor het tweede achtereenvolgende jaar kampioen van Frankrijk worden. Alleen naaste belager AS Monaco kan het titelfeestje van PSG nog uitstellen. De voorsprong van PSG op AS Monaco bedraagt tien punten.

Olympique Lyon, afgelopen zaterdag nog verliezend finalist in de Coupe de la Ligue tegen Paris-Saint Germain, hield Toulouse op 0-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl