NOS VoetbalAangepast

Wilmots: Januzaj kiest voor België

Adnan Januzaj heeft voor het nationale elftal van België gekozen. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots laten weten op Twitter.

"Officiële bevestiging gekregen dat Adnan Januzaj zich ter beschikking stelt om de Belgische kleuren te dragen voor de rest van z'n carrière", schrijft Wilmots. "Goed nieuws dat een talentvolle speler zich beschikbaar stelt voor onze 'Red Devils'."

Het 19-jarige talent van Manchester United is geboren in België, maar omdat zijn ouders uit Kosovo komen had hij ook de mogelijkheid om voor dat land te spelen.

Kans op WK

Vanwege zijn gemengde achtergrond meenden ook de Albanese, Turkse en Servische ploeg Januzaj aan de selectie te kunnen toevoegen. Ook de Engelse bond FA hoopte op een ja-woord van de aanvaller.

Door de keuze voor België heeft Januzaj de kans om komende zomer op het WK in Brazilië uit te komen. Het is niet bekend of Wilmots hem opneemt in de selectie.

Debuut Januzaj

Januzaj maakte begin dit seizoen zijn debuut voor United. In het duel met Wigan Athletic om de Community Shield verving hij in de 83ste minuut Robin van Persie.

Op 5 oktober 2013 kreeg hij echt naamsbekendheid bij zijn basisdebuut tegen Sunderland. Dankzij twee doelpunten boog hij een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl