NOS SportAangepast

Ferrer uitgeschakeld, Nadal door

Het ATP-toernooi van Barcelona is in de tweede ronde een van de publiekstrekkers kwijtgeraakt. David Ferrer werd verrassend uitgeschakeld door de Rus Teimoeraz Gabasjvili: 6-4, 6-2. Een teleurstellend resultaat voor de Spanjaard, die juist goed in vorm was. Ferrer sloeg vorige week in Monte Carlo nog gravelkoning Rafael Nadal van de baan.

Ook Feliciano Lopez werd uit het toernooi geknikkerd. Ivan Dodig uit Kroatië was met 6-1, 6-4 te sterk. De Italiaan Fabio Fognini haalde de volgende ronde evenmin. Hij begon niet fit aan zijn partij tegen de Colombiaan Santiago Giraldo en keek al na 37 minuten tegen een 0-6, 0-4 achterstand aan. Reden om de handdoek in de ring te gooien.

Nadal wint

Tot de Spanjaarden die wel tot de derde ronde doordrongen, behoorde als vanouds topfavoriet Nadal. De nummer één van de wereld, die de afgelopen negen jaar alleen in 2010 niet de beste was op het Catalaanse gravel omdat een blessure hem thuis hield, was zijn landgenoot Albert Ramos de baas: 7-6 (2), 6-4.

Nicolas Almagro versloeg de Slowaak Martin Klizan met 7-5, 7-6 (4) en Albert Montanes zette de Oekraïener Alexandr Dolgopolov aan de kant: 7-6 (5), 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl