Begrotingsoverleg na zomer hervat

De begrotingsonderhandelingen tussen de coalitie en de 'bevriende oppositie' zijn afgelopen. VVD, PvdA, D66, ChristenUnie en SGP gaan pas in augustus weer met elkaar om de tafel.

Minister Dijsselbloem van Financiën zal de komende tijd de begroting voor 2015 afronden. De vijf partijen vertrouwen erop dat hij goed naar hun wensen heeft geluisterd.

Wensen

Het is nog niet duidelijk welke wensen worden ingewilligd. D66, ChristenUnie en SGP willen bijvoorbeeld extra lastenverlichting voor de laagste inkomens. ChristenUnie en SGP willen ook extra geld voor Defensie.

Volgens Dijsselbloem weet iedereen nu "wat wel en wat niet kan en wat de prioriteiten zijn." Ook zijn volgens de minister niet alle wensen inpasbaar.

Ruimte vinden

"Een goede minister van Financiën zegt altijd dat de ruimte beperkt is", zei onderhandelaar Dijkgraaf van de SGP na afloop van de bijeenkomst van vandaag bij Dijsselbloem. "Mijn ervaring is dat er dan altijd nog wel ruimte gevonden wordt, maar in dat proces zitten we nu."

"Ten aanzien van de lastenverlichting is het voor de minister nu ook nog niet helemaal in te vullen", voegde ChristenUnie-Kamerlid Schouten daaraan toe. "Pas in augustus is de echte stand van zaken bekend."

Eerder werd bekend dat er 500 miljoen lastenverlichting voor de midden- en hogere inkomens komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl