Dood danser lokt rellen uit in Rio

Bij hevige rellen in een sloppenwijk van Rio de Janeiro is een dode gevallen. Relschoppers staken auto's in brand, gooiden met zelfgemaakte explosieven en vielen een politiebureau aan.

"Er was overal rook, er klonken geweerschoten en mensen vluchtten naar hun huizen", vertelde een bewoner tegen persbureau AFP. Een dertigjarige man kwam bij de rellen om het leven, een jongen van twaalf raakte gewond.

Over twee maanden begint in Brazilië het WK Voetbal. Op 13 juli wordt in Rio de Janeiro, in het Maracanã-stadion, de finale gespeeld.

Danser

De nieuwe onrust ontstond na de dood van een bekende lokale danser, die dinsdagavond door de politie zou zijn gedood. Agenten zouden de 26-jarige man verward hebben met een drugsdealer.

Het lichaam van de danser werd gevonden in een school in de wijk Pavao-Pavaozinho, in de buurt van de Copacabana. Volgens vrienden vertoonde zijn lijf zware verwondingen en is hij door agenten doodgeslagen.

Val

De politie ontkent de aantijgingen. "Uit een eerste rapport blijkt dat de verwondingen aan het lichaam van de man zijn veroorzaakt door een val", zei de politie in een verklaring.

Afgelopen weekend waren er ook rellen in een favela in Rio. Toen werd er geprotesteerd vanwege de gewelddadige dood van twee mannen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl