NOS NieuwsAangepast

Tankopslagbedrijf Vopak tobt

De omzet en winst van tankopslag bedrijf Vopak is in de eerste drie maanden van dit jaar teruggelopen. De belangrijkste oorzaken zijn de wisselkoersen, zwakke buitenlandse valuta versus een stevige euro en aanhoudende moeilijke en onzekere marktomstandigheden.

De nettowinst daalde met 15 procent naar 68 miljoen euro. Wisselkoersen zorgden dat de nettowinst 6 miljoen euro lager uitviel.

In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika blijft het tobben, in Azië en Amerika zijn de resultaten beter. Ook de LNG-activiteiten laten een solide resultaat zien.

Rijtje

Tot nu toe hebben de grote internationaal opererende bedrijven niet bepaald een sterk eerste kwartaal achter de rug. ASML, AkzoNobel en Philips laten stuk voor stuk dalende omzetten en winsten zien en vinden de marktomstandigheden erg lastig. Vopak sluit zich dus aan in dat rijtje.

Vopak is de grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag in de wereld. Het Rotterdamse bedrijf is gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten en exploiteert 79 terminals met een totale opslagcapaciteit van 31 miljoen kubieke meter in 29 landen.

Dumpen

Met de tegenvallende kwartaalcijfers en mindere vooruitzichten op zak dumpen beleggers het aandeel Vopak. Het Midcap-aandeel verliest bij opening van de Amsterdamse beurs bijna 10 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl