NOS VoetbalAangepast

Mourinho: met B-elftal naar Liverpool

Chelsea-coach José Mourinho gaat de clubleiding toestemming vragen om zondag in de Premier League-topper tegen Liverpool met een B-elftal aan te treden. De Portugees wil spelers sparen, met het oog op de return in de halve finales van de Champions League tegen Atlético Madrid van volgende week woensdag.

Chelsea staat tweede in de Premier League en heeft met nog drie wedstrijden te spelen vijf punten achterstand op koploper Liverpool. Na de 0-0 tegen Atlético in Madrid heeft Mourinho kennelijk zijn zinnen gezet op de Champions League en is bereid daarvoor de titelrace in Engeland te laten lopen.

"Ik denk dat ik dat zal doen", reageerde Mourinho dinsdagavond op de vraag of hij een zwakker elftal gaat opstellen tegen Liverpool. "Ik ga erover praten in de club. Het is niet een beslissing die ik in mijn eentje kan maken. In dit geval moet ik luisteren naar de club. Ik ben maar de manager, niet meer dan dat."

Mourinho wees erop dat Chelsea al vergeefs gevraagd had of de wedstrijd tegen Liverpool niet verplaatst kon worden naar vrijdag of zaterdag, om zo meer tijd te hebben in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Atlético.

De trainer vindt dat hem geen andere keuze wordt gelaten dan met een B-elftal aan te treden tegen Liverpool en legt de schuld daarvoor bij de Engelse bond. "Dat de wedstrijd op een zondag moet worden gespeeld, maakt het niet mijn probleem, maar van de mensen die dat besluit hebben genomen."

Mourinho verwees naar Spanje, waar clubs voorafgaand aan een Europees duel wel vaak al op vrijdag of zaterdag mogen spelen. "Spanje geeft de clubs alle kans om succesvol te zijn", aldus een verbolgen Mourinho, die zich niet gesteund voelt. "Wij vertegenwoordigen het Engelse voetbal, we zijn het enig overgebleven Engelse team in Europa."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl