NOS VoetbalAangepast

Simeone: nu is Chelsea de favoriet

"Dit was een taaie wedstrijd", zei Atlético Madrid-coach Diego Simeone na afloop van de halve finale in de Champions League tussen zijn ploeg en Chelsea. De Spanjaarden deden negentig minuten lang vergeefs een poging een bres te slaan in de Engelse muur. Simeone: "Het was een intensieve wedstrijd, we wilden een goal, maar we kregen hem niet."

Door de 0-0 is Chelsea nu de favoriet, zei Simeone. "Ons doel was om met een kleine zege naar Londen te gaan. Dat is niet gelukt. Chelsea heeft het resultaat gekregen waarvoor ze hier naar toe waren gekomen. Zij spelen volgende week voor eigen publiek, dus zij zijn nu de favoriet. Maar wij geven ons zeker niet gewonnen."

"Nog niets beslist"

Atlético-aanvoerder Gabi was evenmin tevreden. "Wij wilden koste wat kost winnen, maar zij verdedigden zeer goed. We wisten dat ze er alles aan zouden doen een goal te voorkomen. Wij voetbalden veel aanvallender. Met dit resultaat zijn we dus niet tevreden. Maar tegelijkertijd is er ook nog niets beslist. We gaan naar Chelsea toe en proberen daar te winnen."

Gabi kreeg ook nog eens een gele kaart en mist daardoor de return in Londen. "Dat geeft een vieze smaak in de mond", zei hij tegenover Spaanse media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl