NOS VoetbalAangepast

Mourinho: was duel voor kerels

Chelsea-manager José Mourinho kan leven met het 0-0 gelijkspel tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League. Op bezoek in het Vicente Calderón waren de Londenaren vooral aan het verdedigen, al liet Mourinho na afloop weten wel voor de overwinning te hebben gespeeld.

Mourinho: "De uitslag was terecht. Het is geen perfect resultaat, maar we krijgen nu wel een finale op Stamford Bridge. Thibaut Courtois hoefde in het doel van Atlético geen grote reddingen te verrichten en Mark Schwarzer bij ons maar af en toe."

De Portugese coach wees de kritiek op zijn verdedigende spel van de hand. "Het was een duel voor kerels, hard en tactisch. Ik wilde graag met 5-0 winnen, maar het was moeilijk vandaag. Niet verliezen in Vicente Calderón is al heel wat."

Schürrle: was ons plan

Opvallend was dat André Schürrle wel direct toegaf dat Chelsea naar Madrid was gekomen om vooral geen tegendoelpunt te krijgen. "Dat was ons plan. We wilden defensief goed staan en op de counter speler", zei de Duitser, die genoegen moest nemen met een invalbeurt.

Schürrle: "Het was een tactische keus en ik accepteer dat. Ik sta in dienst van de ploeg, ook als dat maar voor een half uurtje is. Met 0-0 terugkeren naar Stamford Bridge is niet perfect, maar wel oké."

Torres bedankt thuispubliek

Voor Fernando Torres was het een speciale wedstrijd. De spits, die van 2001 tot de zomer van 2007 bij Atlético Madrid onder contract stond, kreeg een warm onthaal van de Spaanse fans. "Het was voor en na de wedstrijd spectaculair. Ik ben het publiek eeuwig dankbaar voor het welkom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl