Atlético niet langs muur van Chelsea

De eerste confrontatie in de halve finales van de Champions League tussen Atlético Madrid en Chelsea is geëindigd zonder winnaar. Het weinig enerverende duel leverde geen doelpunten op: 0-0.

Thuisploeg Atlético was ongetwijfeld van plan de tegenstander te overrompelen, maar de hechte Chelsea-defensie stond dat niet toe. Wat de Madrilenen ook probeerden, de gevaarlijke aanvalsleider Diego Costa kreeg geen voet aan de grond.

Het enige moment van opwinding voor de rust was de blessure die Chelsea-keeper Petr Cech opliep. De Tsjech tikte de bal over de lat en kwam vervolgens ongelukkig op zijn schouder terecht. Cech kon niet meer verder en werd vervangen door de 41-jarige reservedoelman Mark Schwarzer.

Chelsea treuzelt

Ook in de tweede helft viel er weinig te genieten. Chelsea was niet naar Spanje gekomen om het publiek te vermaken en treuzelde dat het een aard had.

De Atlético-supporters moesten het met een paar halve kansen van hun helden stellen. Gabi stichtte het meeste gevaar met een vrije trap. Zijn inzet werd door Schwarzer met wat moeite naast het doel getikt.

Op dat moment hadden de Engelsen al met tien man moeten staan. Lampard toucheerde de bal doelbewust met zijn arm en had zijn tweede gele kaart moeten krijgen. Scheidsrechter Jonas Eriksson spaarde hem echter, tot woede van alles wat Atlético was.