NOS VoetbalAangepast

Duitse media: Verbeek ter discussie

De positie van Gertjan Verbeek bij 1. FC Nürnberg staat ter discussie. De Duitse media vragen zich hardop af of de Nederlandse trainer wel het einde van het seizoen haalt.

"Tot nu toe was hij de juiste coach. Of een trainerswissel een optie is? Tot dusver is het onze bedoeling dat Gertjan zaterdag tegen FSV Mainz op de bank zit", liet manager Martin Bader dinsdag in Duitse media optekenen.

Acht nederlagen

Verbeek volgde op 21 oktober de ontslagen Michael Wiesinger op. Hoewel het in eerste instantie beter leek te gaan, is Nürnberg inmiddels weer terug bij af. Op het moment dat Verbeek aan het roer kwam te staan bij Nürnberg, stond de club op de zestiende plaats in de Bundesliga. Nürnberg staat nu op de zeventiende plek. Van de laatste negen wedstrijden werd slechts één duel gewonnen.

De boulevardkrant Bild vergelijkt de werkwijze van Verbeek met die van Bert van Marwijk bij Hamburger SV. De spelers van Nürnberg hebben na de 4-1 nederlaag tegen Bayer Leverkusen twee dagen vrij gekregen. Ook Van Marwijk deed dat bij HSV in een cruciale fase en dat werd hem zwaar aangerekend. Niet veel later werd Van Marwijk ontslagen.

"Onder elke steen kijken"

Manager Bader wilde niet zeggen of hij nog achter Verbeek staat. Hij liet slechts weten dat hij met de directie om tafel gaat zitten om te kijken wat er moet gebeuren.

"We moeten uitzoeken hoe we alles hier nog kunnen ombuigen. We gaan onder elke steen kijken", verzekerde Bader. "Maar het gaat bovenal om saamhorigheid. Misschien moeten we nog een keer voor nieuwe prikkels zorgen in de ploeg. Dat kan een kort trainingskamp zijn of iets anders."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl