NOS VoetbalAangepast

Moyes per direct weg bij United

Manchester United heeft manager David Moyes per direct ontslagen. Het besluit volgt 36 uur na de 2-0 nederlaag tegen Everton en is een reactie op de aanhoudend teleurstellende resultaten van de club dit seizoen. Manchester United speelt dit seizoen geen rol in de strijd om de landstitel en werd in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Bayern München.

Wie Moyes met ingang van volgend seizoen opvolgt, is nog onduidelijk. Volgens de Engelse wedkantoren is Oranje-bondscoach Louis van Gaal de belangrijkste kandidaat, gevolgd door Jürgen Klopp, nu nog de trainer van Borussia Dortmund.

Totdat er een opvolger is gevonden neemt speler Ryan Giggs de honneurs waar. Hij maakt het seizoen af als speler-coach.

Geen Champions League

Moyes trad vorig jaar aan als hoofdtrainer van Manchester United en tekende een contract voor zes jaar. Hij werd persoonlijk naar voren geschoven door zijn voorganger Alex Ferguson, onder wiens leiding United grossierde in titels.

Onder Moyes gleed de succesvolste Engelse club uit de voetbalgeschiedenis echter in rap tempo af. Tien maanden na zijn aanstelling is Moyes dus al op een zijspoor gezet.

Tegen Everton leed Manchester United zondag de elfde competitienederlaag van het seizoen. De club staat momenteel op de zevende plaats - op onoverbrugbare achterstand van nummer vier Arsenal - en zal daardoor volgend seizoen voor het eerst sinds 1995 niet meedoen in de Champions League.

Ook in de FA Cup en de League Cup sneuvelde Manchester United vroegtijdig. De kans bestaat dat United zelfs helemaal geen Europees voetbal speelt. Dat zou voor het eerst sinds 1990 zijn.

Bedankt

In een verklaring op de website van Manchester United wordt Moyes bedankt voor 'het harde werk, de eerlijkheid en de integriteit die hij de club bracht'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl