NOS NieuwsAangepast

"Tijd dringt voor kabinetsplannen"

Wetsvoorstellen die het kabinet nog voor de zomer behandeld wil zien in de Eerste Kamer, moeten uiterlijk deze week de Kamer bereiken. Dat schrijft de voorzitter van de Eerste Kamer in een brief aan premier Rutte, die begin deze maand werd verstuurd.

De Kamervoorzitter vindt het niet aanvaardbaar dat haar senaat vlak voor de zomer en aan het eind van het jaar steeds in te veel haast wetsvoorstellen en begrotingen moet behandelen. In de brief aan Rutte wijst Broekers-Knol erop dat in 2013 de senaat vaak te laat en met te veel haast nog voorstellen moest behandelen.

Deadline

Vandaag begint in de Tweede Kamer het debat over de veranderingen in de zorg. Er wordt gesproken over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), die regelt dat gemeenten de zorg aan zorgbehoevende ouderen overneemt van het Rijk.

Het akkoord van vorige week maakte de weg vrij voor de WMO, maar wil het kabinet de gesloten akkoorden verzilveren, dan moet het zorgen dat de plannen op tijd in de Eerste Kamer liggen. Anders mist het kabinet de deadline die Broekers-Knol stelde.

Overzicht

Namens het kabinet heeft minister Opstelten de Eerste Kamer een overzicht gestuurd van de geplande voorstellen, met naast de WMO ook onder meer de Wet Werk en Zekerheid en de Natuurbeschermingswet.

De behandeling van de WMO-plannen, deze week, lijkt wel op tijd te zijn. Voor andere plannen is de uitkomst onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl