NOS SportAangepast

Memphis komt naast Oklahoma

Memphis Grizzlies is in de play-offs van de NBA naast Oklahoma City Thunder gekomen via een zwaarbevochten uitzege. De beslissing viel pas in de verlenging: 105-111.

Grote man aan Memphis-zijde was Zach Randolph, die met 25 punten een flink aandeel had in de overwinning die de stand in de best-of-seven-strijd op 1-1 bracht.

Memphis leek op rozen te zitten toen het in het vierde kwart op een voorsprong van negen punten kwam. Die marge wist Oklahoma echter toch nog weg te werken (99-99), waarna Randolph zijn ploeg in de extra tijd alsnog naar de winst leidde. Met zijn score op 26 seconden van het eind bleek voor het beslissende gaatje te hebben gezorgd.

De nederlaag was zuur voor Oklahoma-ster Kevin Durant die met 36 punten en daarnaast elf rebounds en vier assists zijn klasse weer toonde. Ook de bijdrage van Russell Westbrook met 29 punten, acht assists en zeven rebounds mocht er wezen, maar het hielp de thuisploeg niet.

Clippers verpletteren Warriors

Los Angeles Clippers kwam tegen Golden State Warriors eveneens op 1-1. Blake Griffin leidde zijn ploeg in eigen Staples Center met 35 punten naar een overtuigende 138-98 overwinning. Halverwege het duel bedroeg het verschil al 26 punten.