NOS SportAangepast

Amsterdam wint Champions Cup

De hockeysters van Amsterdam hebben voor de dertiende keer (en voor het eerst sinds 1992) de belangrijkste Europese beker voor zich opgeëist.

In de finale van de Champions Cup tegen Den Bosch was na de reguliere speeltijd geen beslissing gevallen (2-2), waarna Amsterdam het koelbloedigst was in de shoot-outs.

Voor Den Bosch was het pas de tweede keer in vijftien jaar dat het naast de Cup greep; in 2012 won Laren.

Maartje Paumen zorgde uit de eerste strafcorner voor de snelle openingstreffer van Den Bosch. Vervolgens kreeg Amsterdam in de eerste twee kwarten via onder anderen Maria Verschoor, Eva de Goede en Pien Holleman kansen op de 1-1, maar benutte ze niet.

Amsterdam winnaar na shoot-outs

In het derde kwart maakte Lidewij Welten de 2-0 uit een voorzet van Vera Vorstenbosch, maar kort daarna was de spanning weer terug; De Goede verzilverde de vierde Amsterdamse strafcorner.

In het spannende laatste kwart, waarin beide ploegen vol op de winst speelden, zorgde Kelly Jonker voor de 2-2. Paumen mocht in de laatste minuut nog aanleggen voor een strafcorner, maar ze wist Den Bosch niet aan de overwinning te helpen.

In de shoot-outs waren aan Bossche kant Margot van Geffen, de afscheid nemende Maartje Goderie en Welten niet trefzeker. De Amsterdamse dames waren koelbloediger; De Goede en Ellen Hoog troffen doel, Kitty van Male miste, waarna Jonker voor de beslissing zorgde: 3-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl