Willem II haalt titel binnen

Na een jaar afwezigheid keert Willem II terug in de eredivisie. Op de voorlaatste speeldag wonnen de Tilburgers zelf in eigen huis overtuigend met 4-0 van Telstar, terwijl concurrent FC Dordrecht uit tegen FC Den Bosch niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Willem II was voor eigen publiek al snel de bovenliggende partij en kwam via Ruud Boymans, die aan de buitenspelval ontsnapte, op 1-0. In Den Bosch kwam een klein kwartier later FC Dordrecht ook op voorsprong. Doelman Bruno Appels vloerde Richairo Meulens, waarna Jeffrey Fortes vanaf de stip kon scoren. Den Bosch was tot dan toe niet de mindere geweest van de bezoekers.

Tilburgse vreugde

Kort na rust kwam in Tilburg Willem II op 2-0. Uit een vrije trap belandde de bal bij Jonas Heymans, die subtiel raak tikte. Het duel werd beslist door Ali Messaoud, die van dichtbij simpel de 3-0 liet aanteken. Het gejuich dat vijf minuten later losbarstte, was een stuk luider: uit Den Bosch kwam het bericht binnen dat de thuisploeg daar naast FC Dordrecht was gekomen. Ralf Seuntjens schoot de bal vanaf de rand van de zestien meter binnen.

Met een knap schot uit de draai zorgde Boymans in Tilburg nog voor de 4-0. De aandacht was op dat moment al vooral bij het duel in Den Bosch. Daar kregen beide ploegen nog grote kansen op de winnende treffer, was er rood voor Den Bosch-speler Tom van Weert (twee keer geel voor een schwalbe), maar bleef een goal uit, waardoor in Tilburg het feest kon losbarsten.