NOS NieuwsAangepast

Manuscript García Márquez bestaat

Uitgeverij Random House heeft bevestigd dat er een nog ongepubliceerd manuscript bestaat van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.

Als zijn familie ermee instemt, kan er postuum een nieuwe roman van de Nobelprijswinnaar verschijnen, zei Cristobal Pera van Random House tegen de Colombiaanse radiozender RCN. Random House gaf eerder boeken uit van García Márquez, waaronder Herinnering aan mijn droevige hoeren.

Twee versies

Het is niet de eerste keer dat het manuscript wordt genoemd. In 2008 zei de Colombiaanse journalist José Salgar dat García aan een boek werkte. Een vriend van de schrijver zou later hebben gezegd dat er twee versies van de roman bestaan. Het manuscript zou de titel In augustus ontmoeten we elkaar hebben meegekregen.

Het literaire blog letraila.com heeft een tekst gepubliceerd dat het eerste hoofdstuk van de roman zou zijn. Het verhaal gaat over een gelukkig getrouwde vrouw die ieder jaar op 16 augustus naar een eiland in het Caraïbisch gebied reist. Tijdens een van haar reizen heeft een affaire. Sindsdien hoopt ze ieder jaar dat er iets gebeurt op 16 augustus.

Echtgenote

Volgens Pera heeft García Márquez lang gewerkt aan de roman, maar hij weet niet zeker of het ooit wordt gepubliceerd. Dat besluit ligt bij de echtgenote van García Márquez en zijn zonen.

De Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez overleed vorige week donderdag op 87-jarige leeftijd. Hij schreef onder meer Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van Cholera. García Márquez kreeg in 1982 de Nobelprijs voor de Literatuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl