NOS NieuwsAangepast

Joe Biden twee dagen in Oekraïne

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden is voor een tweedaags bezoek in Oekraïne aangekomen. Hij spreekt er onder meer met president Toertsjinov en premier Jatsenjoek. De VS wil daarmee onderstrepen dat het achter Oekraïne staat in het conflict met Rusland.

Ook ontmoet hij leden van verschillende politieke partijen en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Met hen spreekt hij over de hulp die de internationale gemeenschap kan bieden bij de presidentsverkiezingen van 25 mei.

Hulp

Biden zal Oekraïne hulp aanbieden op economisch gebied. Dat land is voor een groot deel afhankelijk van Russisch aardgas. De leverantie daarvan staat op de tocht omdat Oekraïne zijn rekeningen niet kan betalen.

De Amerikaanse vicepresident biedt technische kennis aan over hoe zuiniger om te gaan met energie en ook voor de exploitatie van de eigen aardgasreserves van Oekraíne.

Het Oosten

Volgens het Witte Huis zal Biden zich ook laten informeren over de ontwikkelingen in het oosten van Oekraïne. Gisteren kwamen daar zeker drie mensen om bij een vuurgevecht. Het was het eerste geweldsincident sinds het akkoord van Genève, van afgelopen donderdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl